Derksen voorziet problemen: "Met die twee veteranen kun je niet door"

Naast de huidige rel rondom Marc Overmars heeft Ajax nog een probleem, zo constateert Johan Derksen. Onder de Amsterdamse lat staan volgens de analist twee 'veteranenkeepers'.

"Ajax heeft een groot probleem", opent Derksen in VI Vandaag. "De organisatie die er staat was de grote droom van Cruijff. Het Bayern München model, met op iedere positie een oud-speler. Dat is nu aan duigen, maar ze hebben nog een probleem. Ajax heeft twee veteranenkeepers, waarvan er één (Maarten Stekelenburg, red.) zwaar geblesseerd is. Daar kun je niet mee door."

"Onana hebben ze laten lopen want die heeft heel veel geld gekregen omdat hij transfervrij was", vervolgt de analist. Maar als ze nu een topkeeper willen kopen, dan zijn ze net zoveel kwijt als wat ze Onana hadden moeten geven. En die was dan nog vijf jaar gebleven." "Dat hoeft toch niet, want ze hebben Jay Gorter, haakt tafelgast Özcan Akyol in. "Die heeft alle records verbroken bij Go Ahead Eagles en hun beleid is om jonge spelers een kans te geven."

Derksen is het hier niet mee eens. "Daar kun je toch Europa niet mee in? Die keeper van Emmen (Kjell Scherpen, red.) kwam eerst, maar die is weg. Toen kwam Gorter. Die kan aardig keepen, maar is mentaal wat explosief. Dus dat geeft ook problemen met zijn emoties. Ze hebben er niet zoveel vertrouwen in dat ze met hem volgend jaar naar Benfica gaan."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za 6 aug. 2022, 16:30
Eredivisie
Fortuna Sittard -
-
Ajax -
zo 14 aug. 2022, 14:30
Eredivisie
Ajax -
-
FC Groningen -
zo 21 aug. 2022, 14:30
Eredivisie
Sparta Rotterdam -
-
Ajax -
zo 28 aug. 2022, 12:15
Eredivisie
FC Utrecht -
-
Ajax -
za 3 sep. 2022, 16:30
Eredivisie
Ajax -
-
SC Cambuur -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax 0 0 0
2 AZ 0 0 0
3 Excelsior 0 0 0
4 FC Emmen 0 0 0
5 FC Groningen 0 0 0
Bekijk de hele stand