Derksen: "Zo'n klein sneetje, Klaassen had toch door kunnen spelen?"

Johan Derksen vindt de ophef rondom het bekogelen van Davy Klaassen tijdens de bekerwedstrijd tussen Feyenoord en Ajax wat overdreven. Klaassen werd geraakt door een aansteker uit het publiek en liep een hoofdwond op. Derksen was echter niet te spreken over de Feyenoord-fans die voor het duel 'Hamas, hamas, Joden aan het gas' zongen.

"Ik was verbaasd vandaag over alle heisa", zegt Derksen bij Vandaag Inside. "Ik heb me ontzettend geërgerd aan een nieuwe generatie snotneuzen. Een nieuwe generatie supporters die voor de wedstrijd uit volle borst stonden te zingen van 'Joden aan het gas'. Daar werd verder niet over gesproken. Kijk, ik heb vijftig jaar in de voetballerij gezeten en ze hebben altijd met aanstekers gegooid. Vroeger met flesjes, en toen werden het plastic bekertjes."

De oud-prof kan zich nog veel momenten herinneren. "Bij Feyenoord - Estudiantes (Wereldbeker in 1970, red.) werd Jan Boskamp tijdens de warming-up met een muntstuk voor zijn harses gegooid. Bloedende hoofdwond. Bij PSV kreeg Wietse Veenstra een vol blikje bier tegen zijn hoofd. Het is schering en inslag. En dan doen ze net of het nu een geweldige schande is. Maar als onderbuikgevoelens gaan opspelen bij supporters, dan worden dat soort dingen gedaan. Want in een stadion van 50.000 mensen zitten er altijd een paar idioten bij, dat weet je", aldus Derksen, die de actualiteit er weer bijhaalt.

"John de Wolf had om de haverklap een open wenkbrauw, en dan kwam hij met verband om zijn hoofd. En nu heeft Klaassen zo'n klein sneetje waar een druppeltje bloed uit komt, en dan wordt er theater gemaakt en gaat iedereen van het veld. Daar had hij toch gewoon mee door kunnen spelen?", vraagt hij zich af. "Het wordt allemaal gedramatiseerd. Er zijn veel ergere dingen dan dat."

Derksen verbaasde zich dan ook over de reacties na de Klassieker. "Ik heb de burgemeester van Rotterdam (Ahmed Aboutaleb, red.) in mineur gezien. En tot overmaat van ramp kwam Marjan Olfers (sportrechtdeskundige, red.) nog langs bij Op1 om wat open deuren in te schoppen. Want die heeft nog nooit iets relevants gezegd. Iedereen bemoeit zich ermee en er is niets aan de hand", besluit hij.

Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Heb jij vertrouwen in Ajax komend weekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in op Ajax (of een andere wedstrijd) en krijg maar liefst vijf GRATIS weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
30/09
RKC Waalwijk
21:00
Ajax
zo
8/10
Ajax
14:30
AZ
zo
22/10
FC Utrecht
12:15
Ajax
zo
29/10
PSV
14:30
Ajax
za
4/11
Ajax
21:00
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
11 PEC Zwolle 6 -4 7
12 SC Heerenveen 6 -7 6
13 RKC Waalwijk 6 -8 6
14 Ajax 5 -3 5
15 Vitesse 6 -7 3
16 FC Utrecht 6 -10 3
17 FC Volendam 5 -8 1
Bekijk de hele stand