Dest blikt terug: "Bij die clubs heb ik ontzettend veel geleerd"

Sergino Dest namens Team USA op het WK in Qatar
Sergino Dest namens Team USA op het WK in Qatar Foto: © Pro Shots

Sergiño Dest werd geboren in Almere, maar speelt zijn interlands namens de Verenigde Staten. Met dit land is Dest dan ook actief op het WK in Qatar, waar zaterdagmiddag in de achtste finale Nederland de tegenstander is.

"Uiteraard heeft Nederland als ploeg veel meer ervaring op eindtoernooien, waarop ook nog eens betere resultaten werden gehaald", zegt Dest tegen De Telegraaf. "En de spelers hebben meer wedstrijden achter hun naam op het hoogste niveau dan wij. Maar Team USA is een erg sterk team met een goede spirit én kwaliteit. Dus Nederland is de favoriet, maar wij gaan er vol voor."

"Hoe belangrijk het meespelen van Christian Pulisic is? Hoe belangrijk is het meespelen van Gakpo voor Nederland? Haha", gaat Dest verder. "Oranje heeft redelijk makkelijk de volgende ronde gehaald, maar nog niet zijn beste spel gespeeld. Wij gaan proberen te voorkomen dat ze dat tegen ons wel doen. Hoe we Nederland pijn kunnen doen, zullen we zaterdag moeten zien. En we vrezen niemand."

Dest speelde in de jeugdopleiding van Ajax. "Ik was 19 jaar en had pas één seizoen in Ajax 1 in de benen toen ik vertrok", vervolgt de Amerikaan. "Nu zijn we ruim twee jaar verder, ben ik in november 22 geworden en heb ik ervaring opgedaan bij Barcelona en inmiddels ook een paar maanden bij AC Milan. Bij die clubs heb ik ontzettend veel geleerd, zowel technisch/tactisch als mentaal. En alleen in het buitenland ben ik als mens ook zelfstandig geworden. Ik heb andere talen geleerd en nieuwe culturen leren kennen. Dus ja, als speler en als mens heb ik me de afgelopen jaren goed ontwikkeld."

"Een ieder die mij in mijn leven heeft geholpen en het beste met mij voor had of heeft, ben ik dankbaar. Dus ook de mensen bij Ajax die dat hadden. Maar los van die mensen bij Ajax heb ik met anderen om mij heen heel hard gewerkt om te komen waar ik nu ben. Dus je moet de rol van een club bij de ontwikkeling van een speler niet onderschatten, maar je moet hem ook niet overschatten", aldus de vleugelverdediger.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
wo
24/04
Ajax
21:00
Excelsior
zo
5/05
FC Volendam
14:30
Ajax
zo
12/05
Ajax
14:30
Almere City
zo
19/05
Vitesse
14:30
Ajax
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Feyenoord 30 54 72
3 FC Twente 30 26 60
4 AZ 30 24 55
5 Ajax 30 7 48
6 NEC 30 15 47
7 FC Utrecht 30 2 45
8 Go Ahead Eagles 30 5 42
Bekijk de hele stand