Deze ploegen kan Ajax treffen in de Europa League-voorrondes

Het Ajax-logo op de Johan Cruijff ArenA
Het Ajax-logo op de Johan Cruijff ArenA Foto: © Pro Shots

Ajax speelt over twee maanden zijn eerste officiële wedstrijd van het seizoen. Op donderdag 25 juli neemt de Amsterdamse club het in de heenwedstrijd van de tweede voorronde van de Europa League.

De loting is nog ver verwijderd met het EK dat voor de deur staat. Echter is wel bekend welke tegenstanders Ajax eventueel wel kan treffen. Ajax heeft een geplaatste status bij de loting voor de tweede voorronde van de Europa League, die op woensdag 19 juni plaatsvindt, tussen de wedstrijden van Oranje tegen Polen en Frankrijk. 

Naast Ajax hebben ook Sporting Braga, Molde FK, Rapid Wien, NK Rijeka en Trabzonspor deze status, waardoor Ajax hen ontloopt in deze fase. Silkeborg IF heeft een ongeplaatste status, en Kilmarnock kan daarbij komen, afhankelijk van de andere kwalificaties. In de eerste voorronde strijden twaalf clubs, waaronder Botev Plovdiv (Bulgarije), Patos FC (Cyprus), Tobol Kustanai (Kazachstan), Paksi FC (Hongarije), Wisla Kraków (Polen), MFK Ruzomberok (Slowakije), IF Elfsborg (Zweden) en Corvnul Hunedoara (Roemenië). Hier komen nog ploegen uit Azerbeidzjan, Kosovo, Moldavië en Slovenië bij.

Lees meer:
0 reacties