Deze spelers krijgen een basisplek: "Zal Ajax niet passeren"

Jorrel Hato
Jorrel Hato Foto: © Pro Shots

Ajax heeft deze transferzomer twaalf aankopen gedaan. Grote namen als Josip Šutalo en Chuba Akpom zijn binnengehaald, maar van veel anderen is nog niet bekend wat zij in hun mars hebben. Trainer Maurice Steijn is daarom nog steeds opzoek naar zijn basisopstelling.

Dat kan volgens sportjournalist Johan Inan van het Algemeen Dagblad nog weleens een uitdaging worden. "Ajax beschouwt de Portugees Carlos Forbs meer als een links- dan een rechtsbuiten, waardoor Steven Bergwijn op den duur misschien wel achter de spits komt te spelen. Van Mikautadze wordt beweerd dat hij op alle vier de aanvallende posities uit de voeten kan. De schorsing van Steven Berghuis, die achter de spits of op rechts zal belanden, zit er inmiddels ook op. De intentie van Steijn en Mislintat is om daar een kwartet te creëren dat door veel positiewisselingen ongrijpbaar wordt voor tegenstanders."

Op het middenveld is ook nog veel onduidelijk. "Voor de andere kant van zijn puzzel zoekt Steijn ook nog de juiste stukken. Al meer dan eens beklaagde hij zich over het gebrek aan defensieve stabiliteit Met de Noorse controleur Mannsverk heeft hij er een optie bij om het middenrif te laten klikken", geeft Inan aan. "Komt Mannsverk op de plek van Benjamin Tahirovic of naast hem te spelen? Dat laatste kan weer ten koste gaan van de als nummers 8 beschouwde Kenneth Taylor én Branco van den Boomen."

Inan is van mening dat vijf Ajacieden kunnen reken op een basisplek. "Goedbeschouwd heeft Steijn in de paar dagen die resten voor een loodzware week nog een half elftal in te vullen. Wie zeker van hun plaats lijken? Jay Gorter grijpt zijn kans als eerste doelman met beide handen aan, het centrale duo Sutalo en Hato staat wel vast en de coach zal zijn captains Bergwijn en Berghuis ook niet snel passeren. Op de overige zes posities ligt de strijd helemaal open."

Lees meer:
0 reacties