Diant Ramaj eerlijk: "Erger dan dat kan het haast niet meer worden"

Diant Ramaj voor Ajax
Diant Ramaj voor Ajax Foto: © Pro Shots

Diant Ramaj denkt liever niet te veel meer na over zijn eerste maanden bij Ajax. Als aankoop van Sven Mislintat kwam de doelman niet bepaald in een warm bad terecht. De kritiek op de ontslagen voetbaldirecteur kwam ook terecht bij zijn aankopen.

"Ik luisterde in die periode nergens naar", zegt Ramaj tegen Ajax Life. "Ik kon mezelf toch niet verdedigen. Ik kreeg geen kans te laten zien wat ik kon, dus wat anderen over me zeiden, was nergens op gebaseerd. Ik hoop dat ik supporters inmiddels een beetje heb weten te overtuigen."

Ramaj maakte zijn basisdebuut in het uitduel met Brighton. "Op een gegeven moment dacht ik: bij de club zijn de resultaten shit, slechter kan het wat dat betreft niet, dus wat kan er eigenlijk echt misgaan?" Ajax verloor met 2-0, maar Ramaj keepte prima. Hij is blij dat hij die grote druk heeft ervaren. "Erger dan dat kan het haast niet meer worden. En ik wist het los te laten op het moment dat het moest."

Ramaj krijgt meer zelfvertrouwen. Hij laat zich steeds meer horen in het team. "Het is lastig van alles te zeggen als je net bij de club bent en je op dat moment de derde doelman bent. Dan denken anderen toch sneller: wie ben jij dan? Nu is het makkelijker, omdat ik een andere status heb", aldus Ramaj.

Lees meer:
0 reacties