Diant Ramaj geeft toe: "In mijn hoofd ben ik wel een veldspeler"

Diant Ramaj voor Ajax
Diant Ramaj voor Ajax Foto: © Pro Shots

Doelman Diant Ramaj is dit seizoen uitgegroeid tot een van de hoofdrolspelers bij Ajax. In gesprek met Voetbal International biecht hij echter op dat hij niet altijd doelman is geweest.

"Ja, ik probeerde in de academie van VfB Stuttgart te komen als aanvaller, maar bij het laatste gedeelte van de tests overleefde ik de schifting niet", vertelt Ramaj. "Toen probeerde ik het als keeper, dat werkte wel. Volgens mij was dat bij de Onder-11. Die switch was geen beslissing van mij. Volgens mij zagen de trainers en staf van Stuttgart potentie in mij als keeper. Ik had daar nog nooit gespeeld, ik was ook niet heel lang ofzo. Maar het belangrijkste waar ze enthousiast over waren, was dat ik op elke bal afging, dat ik nooit bang was, dat ik nooit schrok als de bal hard op me afkwam. Ik was daar heel vrij in, ik sprong als kind al op elke bal af. Dat is volgens mij de reden dat ze me onder de lat hebben gezet. Sindsdien ben ik altijd keeper geweest."

In mijn hoofd ben ik nog steeds wel een veldspeler, zeker", beaamt de Duitse doelman. "Als je mijn speelstijl ziet: ik ben niet verlegen met de bal aan mijn voet, haha. Ik denk dat dat ook bij Ajax past. Ik wil gewoon altijd een optie bieden en het team helpen. Dat de verdedigers altijd in hun hoofd hebben: Als ik niet vooruit kan, kan ik altijd terugspelen naar mijn keeper. Je moet er zijn voor je team. Met reddingen, maar ook in het meevoetballen. Dat is mijn stijl."

Lees meer:
0 reacties