Dick Advocaat wil ex-Ajacied strikken voor nationaal elftal Curaçao

Dick Advocaat hoopt dat Justin Kluivert wil gaan spelen voor Curaçao. Dat vertelde de nieuwe bondscoach van het eiland in Veronica Offside.

Aan tafel bij Wilfred Genee vertelt de oefenmeester dat hij samen met technisch directeur Khalid Sinouh een aantal grote namen naar het elftal wil halen, waaronder dus Justin Kluivert: "Die is 24 en heeft pas een of twee keer in het Nederlands elftal gespeeld. Dan mogen ze nog uitkomen voor een andere nationaliteit," vertelt Advocaat.

De aanvaller van Bournemouth speelde in 2018 voor het laatst voor het Nederlands Elftal, en het lijkt er niet op dat hij daarvoor opgeroepen gaat worden. Daarom lijkt Curaçao wel een optie te zijn voor Kluivert.

Daarnaast wil de bondscoach volgens Deporto Vigilante ook andere namen strikken, maar vooral jonge spelers durven die keuze niet te maken. Dat is ook het geval bij NEC-aanvaller Sontje Hansen. Voor de rest zou Advocaat ook onder andere spelers als Riechedly Bazoer van AZ, Armando Obispo en Shurandy Sambo van PSV willen halen. Ook Ruben Kluivert staat op het lijstje.

Lees meer:
0 reacties