"Die club kunnen Graham Potter financieel meer bieden dan Ajax"

Graham Potter
Graham Potter Foto: © BSR Agency

Graham Porter is momenteel dé topkandidaat par excellence om de nieuwe trainer van Ajax te worden. Porter is een gewaagde keuze, maar heeft ook heel andere bagage dan veel andere trainers.

"Potter heeft een andere achtergrond dan de meeste trainers. Na een bescheiden spelersloopbaan als linksachter dook hij de studiebanken om een diploma in emotionele intelligentie aan de Universiteit van Hull te behalen", opent Lentin Goodijk in Voetbal International. "Hij maakte naam bij het nietige Östersunds FK. Die club leidde hij in een paar jaar tijd van het vierde niveau naar de subtop van de Zweedse Eredivisie, de winst van de Zweedse beker én de knock-outfase van de Europa League."

Het lastige is: Potter is populair. "Daarbij heeft de Engelsman meerdere opties. Zo is Potter volgens Britse media in beeld bij onder meer West Ham United en Manchester United, waar de nieuwe technisch directeur Dan Ashworth, zijn oude vertrouweling bij Brighton, een beslissing gaat nemen over de nieuwe manager. Dat zijn clubs die hem sportief en vooral ook financieel meer kunnen bieden dan Ajax."

Om die reden zijn de club en trainer er ook nog niet uit. "Na ruim een maand zijn de gesprekken nog altijd niet in de afrondende fase. Er is een financieel gat tussen vraag en aanbod, al is dat volgens insiders in principe te overbruggen. Daarnaast wordt er nog gepraat over een aantal andere voorwaarden, zoals de compositie van de technische staf en zijn rol in het transferbeleid. De uitgangspunten van beide partijen zijn inmiddels wel duidelijk, het is nu tijd om knopen door te hakken."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
11/08
Ajax
16:45
SC Heerenveen
zo
18/08
NAC Breda
16:45
Ajax
zo
1/09
Feyenoord
14:30
Ajax
zo
15/09
Ajax
14:30
FC Utrecht
za
21/09
Go Ahead Eagles
20:00
Ajax
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax 0 0 0
2 Almere City 0 0 0
3 AZ 0 0 0
4 FC Groningen 0 0 0
5 FC Twente 0 0 0
6 FC Utrecht 0 0 0
7 Feyenoord 0 0 0
Bekijk de hele stand