Dijkhuizen ziet kansen: "Duidelijk dat ze daar moeite mee hebben"

Marinus Dijkhuizen
Marinus Dijkhuizen Foto: © Pro Shots

Voor zowel Ajax als Excelsior staat er de komende weken nog genoeg op het spel. De Amsterdammers proberen plek vijf veilig te stellen, terwijl Excelsior nog vecht voor lijfsbehoud.

Excelsior-trainer Marinus Dijkhuizen blikt bij ESPN vooruit op het affiche van vanavond. "Als je hun resultaat dit seizoen bekijkt, dan hebben ze zeven thuiswedstrijden niet gewonnen, ook tegen een paar kleinere ploegen. Het is duidelijk dat ze het hele seizoen al moeite hebben."

"Het plan is om net zoals tegen Volendam wel goed te voetballen, ook vanuit achteruit. We hebben veel voetballend vermogen. Dan moet je de combinatie zoeken van niet naïef zijn maar wel durven te voetballen. Dat is wel een lastige altijd, omdat je dan van spelers vraagt om te herkennen in het veld wanneer zij volle bak door gaan en je ‘m lang moet spelen."

Volgens Dijkhuizen moet Excelsior dan ook hard werken voor een resultaat. "Verdedigend is het natuurlijk ook volle bak, met name met Brian Brobbey waar hun spel erg op gericht is. Dat is een geweldige spits. De lijnen naar hem dicht zetten en hem bespelen, dat zijn belangrijke aandachtspunten."

Lees meer:
0 reacties