Dijkshoorn: "Dat geforceerde stonede juich-hoofd van David Neres"

Nico Dijkshoorn achter zijn PC
Nico Dijkshoorn achter zijn PC Foto: © Pro Shots

Nico Dijkshoorn mist karakters in het voetbal. "Het is allemaal zo braaf nu. Zo onberispelijk. Het broodje kroket van Michiel Kramer, daar hebben ze het nu nóg over bij Feyenoord."

"Terwijl daar juist altijd spelers voetbalden die in staat waren een rijsttafel voor elf personen met z’n allen het veld op te tillen", vervolgt Dijkshoorn zijn column op Voetbal International. "Ik mis karakters. Mannen die het voetbal een beetje gevaarlijk maken. Kerels aan wie je kunt zien dat ze de hele nacht hebben gezopen en daarna toch weer onmisbaar zijn voor het team."

"Ik ben zo vreselijk klaar met al die professionele koppen van voetballers als ze wekenlang niet worden opgesteld. Je ziet dat ze hun halve gebit tot poeder hebben zitten knarsen en dat ze thuis huilend op bed in slaap vallen en zelfs de kracht niet meer hebben om net te doen alsof ze geïnteresseerd zijn in wat hun vriendin of vrouw nu weer allemaal voor nauwe reetbroekjes heeft gekocht in de duurste winkelstraat van de stad."

"De ludieke Braziliaanse viering van Antony’s Ajax-doelpunten wordt steeds pijnlijker om naar te kijken. Dat intens geforceerde stonede juich-hoofd van David Neres als hij met zijn kont tegen zijn landgenoot aan moet springen; het wordt almaar treuriger en treuriger."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za 6 aug. 2022, 16:30
Eredivisie
Fortuna Sittard -
-
Ajax -
zo 14 aug. 2022, 14:30
Eredivisie
Ajax -
-
FC Groningen -
zo 21 aug. 2022, 14:30
Eredivisie
Sparta Rotterdam -
-
Ajax -
zo 28 aug. 2022, 12:15
Eredivisie
FC Utrecht -
-
Ajax -
za 3 sep. 2022, 16:30
Eredivisie
Ajax -
-
SC Cambuur -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax 0 0 0
2 AZ 0 0 0
3 Excelsior 0 0 0
4 FC Emmen 0 0 0
5 FC Groningen 0 0 0
Bekijk de hele stand