Dijkshoorn over Van der Sar: "Kwam er ongelofelijk belazerd uit"

Edwin van der Sar in het stadion van Anderlecht
Edwin van der Sar in het stadion van Anderlecht Foto: © Pro Shots

Nico Dijkshoorn is niet onder de indruk van de verbale vaardigheden van Edwin van der Sar. De beleidsbepaler van de Amsterdammers kwam afgelopen zondag, toen hij moest getuigen over de huidige situatie bij Ajax en de situatie omtrent Marc Overmars, bijzonder slecht uit zijn woorden.

"Hoe fnuikend die taalachterstand is, werd afgelopen zondag duidelijk toen Edwin van der Sar eindelijk met journalisten sprak. Hij bedoelde veel, wilde ook van alles zeggen, maar het kwam er allemaal weer ongelofelijk belazerd uit", schrijft Dijkshoorn in Voetbal International.

"Bij Studio Voetbal dachten ze dat het kwam doordat Edwin rekening moest houden met aandeelhouders, maar het zou weleens zo eerlijk zijn als iemand, bijvoorbeeld zijn goede vriend Marc Overmars, tegen hem zegt: Edwin, ga net zoals Louis van Gaal, toen hij in het Duits moest leren schreeuwen, een paar weken bij de nonnen in het klooster zitten. Leer onder hoge druk een goed lopende zin te formuleren, die nu eens níét klinkt alsof er iemand op een tractor over honderd stotterende eendagskuikens heen rijdt."

"Zo had dat moeten en kunnen gaan. Edwin van der Sar had allang hulp moeten vragen aan zijn beste vriend. Gewoon de kamer van Marc Overmars in lopen, die net boven op zijn bureau een scherpe foto van zijn eikeltje probeert te maken, hem desnoods even helpen door een lampje op Marcs kruis te zetten en dan zeggen: ‘Marc, leer me spreken.’ Ze hadden elkaar zo goed kunnen aanvullen, als de wil er maar was geweest. Edwin had Marc dan weer kunnen leren hoe je een zweetaanval kunt uitstellen", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 14 aug. 2022, 14:30
Eredivisie
Ajax -
-
FC Groningen -
zo 21 aug. 2022, 14:30
Eredivisie
Sparta Rotterdam -
-
Ajax -
zo 28 aug. 2022, 12:15
Eredivisie
FC Utrecht -
-
Ajax -
za 3 sep. 2022, 16:30
Eredivisie
Ajax -
-
SC Cambuur -
za 10 sep. 2022, 18:45
Eredivisie
Ajax -
-
SC Heerenveen -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
3 AZ 1 2 3
4 Excelsior 1 2 3
5 Ajax 1 1 3
6 FC Twente 1 1 3
7 FC Groningen 1 0 1
Bekijk de hele stand