Dinkla over tijd bij Ajax: "Dat is absoluut niet mijn ambitie"

Claire Dinkla in het shirt van SC Heerenveen
Claire Dinkla in het shirt van SC Heerenveen Foto: © Orange Pictures

Claire Dinkla is sinds dit seizoen de eerste doelvrouw bij SC Heerenveen Vrouwen. Ze stapte van Ajax Vrouwen over naar de Friese club.

"Bij Ajax was ik tweede keeper. Dat is absoluut niet mijn ambitie. Bij SC Heerenveen kreeg ik het vertrouwen en de kans om veel te spelen. Daarnaast past de speelstijl ook goed bij mij", vertelt de doelvrouw aan FeanFan Magazine. "Ik zie mezelf als een voetballende keepster."

"Opbouwen en lekker voetballen. Heerenveen sprak mij door de kijk op voetballen enorm aan", vervolgt Dinkla, die haar carrière begon bij Kolping Boys. "Daar heb ik heel lang gespeeld. Ik ben daarna via CTO Amsterdam, een opleidingsteam van de KNVB, naar de beloften van Ajax gegaan."

De goalie komt niet uit een echte voetbalfamilie. Waar de passie voor de sport vandaan komt, weet ze niet. "Van kleins af aan ben ik bezig met de sport. Ik was altijd bezig met een bal, daarbij was ik fan van AZ. Ik ging naar wedstrijden, ik ging langs bij de open dagen. Misschien is dat wel mijn connectie met de sport", aldus Dinkla.

Lees meer:
0 reacties