Directie Ajax houdt huldiging tegen: "Moment verre van ideaal"

Ajax met de schaal
Ajax met de schaal Foto: © Pro Shots

Ajax Vrouwen zal geen publieke huldiging krijgen. Burgemeester Femke Halsema wilde de vrouwentak van de Amsterdammers huldigen voor de landstitel, maar dat wordt tegengehouden door de directie van Ajax.

De redenen hiervoor zouden zijn dat het mannenteam van Ajax het afgelopen seizoen slecht heeft gepresteerd, de locatie van het Leidseplein te gevoelig zou liggen en het voor de Amsterdamse club niet het juiste moment zou zijn om de vrouwenploeg nu te huldigen, zo schrijft Het Parool.

Een woordvoerder van de gemeente bevestigt dat de huldiging niet doorgaat: "De directie van Ajax heeft de gemeente gevraagd om hiervan af te zien. Zonder medewerking van de club zien burgemeester en wethouder helaas geen mogelijkheid om nog dit seizoen een geslaagde huldiging te organiseren."

"Formeel klopt het dat wij burgemeester Halsema hebben gevraagd de huldiging te heroverwegen, dat hebben we vandaag gedaan", reageert een woordvoerder van Ajax tegenover De Telegraaf. "De belangrijkste reden is dat wij van mening zijn dat het moment verre van ideaal is. Het moment van kampioenschap is al even geleden."

"Iets anders dat meespeelt is dat de achterban van de Ajax-vrouwen niet de omvang heeft als die van de mannen. Als de opkomst laag is, waar we wel bang voor zijn, draagt dat niet bij aan de positieve beeldvorming van vrouwenvoetbal in het algemeen en het team in het bijzonder", aldus de woordvoerder. "We vroegen ons serieus af hoeveel mensen daar op af zouden komen."

Vanuit de selectie werd eerder nog dolenthousiast gereageerd op de huldiging. "Het is natuurlijk fantastisch dat de gemeente Amsterdam en de club het voor ons gaan organiseren. Ik denk dat het een hele belangrijke stap is in de ontwikkeling van het vrouwenvoetbal", zei coach Suzanne Bakker tegenover Vrouwenvoetbalnieuws.nl.

De AFCA Supportersclub gaf eerder al tegenover algemeen directeur Edwin van der Sar aan tegen een publieke huldiging van de landskampioen te zijn.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 34 51 82
2 PSV 34 49 75
3 Ajax 34 48 69
4 AZ 34 33 67
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
Bekijk de hele stand