Dit is waarom Graham Potter en Ajax er niet uit zijn gekomen

Graham Potter
Graham Potter Foto: © BSR Agency

Graham Potter is lang in gesprek geweest met Ajax over een mogelijk hoofdtrainerschap. Dat is toch niet doorgegaan, en Lentin Goodijk van Voetbal International weet waarom.

Goodijk geeft aan dat de club lang met de Engelsman om tafel heeft gezeten. “Ze zijn al weken, misschien wel maanden, met elkaar in gesprek geweest. Ajax is allang op zoek naar een nieuwe trainer. Daar is een hele brede oriëntatie aan voorafgegaan, en zo is een profielschets gekomen van kwaliteiten die ze heel belangrijk vinden, en Potter kwam daarin heel goed naar voren.”

Ook geeft de journalist aan dat er meerdere gesprekken zijn gevoerd. “Ajax is in Engeland geweest. Potter heeft met Alex Kroes, Kelvin de Lange, Marijn Beuker en zelfs met Louis van Gaal om tafel gezeten. Ook omdat van beide kanten waardering was voor elkaar. Potter zag het wel zitten, Ajax vond hem wel interessant.”

Toch kwamen beide partijen er niet uit. “Dat ging over de financiën maar ook over de invulling van de technische staf. Over hoeveel mensen Potter kon meenemen. Het ging over zijn inbreng in het transferbeleid. Dat zijn voor hem belangrijke punten omdat dat in zijn periode bij Chelsea is misgegaan. Daar wisten ze elkaar toch niet in te vinden. Ajax wilde wel duidelijkheid en Potter heeft nog andere aanbiedingen. Beide partijen kwamen toen tot de conclusie dat ze moeten stoppen met deze gesprekken,” besluit Goodijk.

Lees meer:
0 reacties