Dit verdiende Ajax tijdens avontuur in UEFA Women's Champions League

Ajax tegen Chelsea
Ajax tegen Chelsea Foto: © Pro Shots

Ajax Vrouwen strandde woensdagavond in de kwartfinales van de UEFA Women's Champions League. Ondanks de uitschakeling tegen Chelsea kunnen de Amsterdammers terugkijken op een fraai avontuur. De club houdt ook nog een aardig zakcentje over aan de Europese deelname.

Ajax Vrouwen mocht in september al 400.000 euro bijschrijven, doordat het zich via de voorrondes wist te plaatsen voor de groepsfase van de UEFA Women's Champions League. In de poule nam de ploeg van coach Suzanne Bakker het op tegen Paris Saint-Germain, Bayern München en AS Roma. In de Johan Cruijff ArenA werd driemaal gewonnen. Per zege kreeg Ajax 50.000 euro.

Tegen Bayern München werd uit gelijkgespeeld. Daarvoor kreeg de club 17.000 euro. Door het bereiken van de kwartfinales kwam daar nog eens 160.000 euro bij. In totaal verdiende Ajax Vrouwen 727.000 euro sinds het bereiken van de groepsfase. De club gaf uiteraard ook geld uit door de Europese deelname. Zo kost het spelen in de ArenA geld en moest de selectie afreizen naar München, Parijs, Rome en Londen.

Lees meer:
0 reacties