Dochter André Hazes brengt ode aan Ajax Vrouwen-captain: "Boegbeeld"

Roxeanne Hazes heeft vrijdag een nieuw nummer uitgebracht: 'Omdat je me ziet'. Het lied is een ode aan Sherida Spitse, de captain van Ajax Vrouwen.

De 31-jarige Hazes en de 33-jarige Spitse hintten eerder deze week al op een samenwerking. Dat blijkt nu dus deze ode te zijn. Recordinternational Spitse speelt in de videoclip van het nummer zelf de hoofdrol. "Jarenlang werd ik alleen gezien als de 'dochter van' en alleen geboekt als 'Hazes-kids'. Op een gegeven moment heb ik bewust de keuze gemaakt om mijn eigen verhaal te gaan vertellen", zegt Hazes bij RTL Boulevard.

"Dat was eng, maar ik ben een eigen persoon en dat mogen mensen horen. Het verhaal van Sherida inspireert mij dan weer. Zij staat echt voor wat ze wil, en daar gaat het liedje 'Omdat je me ziet' over", aldus de zangeres. Op Instagram voegt ze daar nog aan toe: "Vanaf nu is mijn nieuwe liedje ‘Omdat Je Me Ziet’ overal te beluisteren. Een ode aan Sherida Spitse geïnspireerd op haar heroïsche verhaal van het enige jonge Friese meisje in een jongenselftal, tot boegbeeld van het Nederlands vrouwenvoetbal. Om hiermee alle Sherida’s van morgen te supporten."

Lees meer:
0 reacties