Dolberg op zijn plek in Frankrijk: ''Ik voel me hier geweldig''

Kacper Dolberg heeft de smaak te pakken in Frankrijk. De Deen is met zijn elf goals in zijn eerste seizoen verkozen tot speler van het jaar bij OGC Nice. 

''Ik voel me hier geweldig. Het is een hele mooie plek'', zo vertelt Dolberg tegenover FOX Sports. De mooie stad is niet het enige waar de spits van geniet. ''De zon schijnt altijd en dat is eigenlijk al genoeg voor mij. Je kan eigenlijk geen slechte dag hebben als de zon schijnt.''

Ondanks het positieve weet Dolberg dat het nóg beter kan en moet met de club. ''Ik denk dat we verder moeten bouwen op onze prestaties van afgelopen jaar. We hebben echt hele goede wedstrijden gespeeld, maar ook hele slechte. We zullen dus stabieler moeten worden en ons in elk aspect moeten verbeteren.''

De trainer die hen naar die betere prestaties moet leiden, is Patrick Vieira. De Fransman behoorde tot succesvolle teams van onder andere Arsenal en het Franse nationale elftal. ''Het is goed dat hij zelf alles heeft meegemaakt'', denkt de ex-Ajacied. ''Hij begrijpt je daardoor beter als persoon en hoe de spelers zich voelen als ze goed of slecht hebben gespeeld.''

Lees meer: