'Donkere wolken' boven hoofd Promes: "Hij wordt ridder te voet"

Quincy Promes
Quincy Promes Foto: © Pro Shots

John van den Heuvel weet het zeker: het uitleveringsverzoek van Nederland is momenteel niet het grootste probleem van Quincy Promes. De misdaadjournalist ziet dat de plannen van de aanvaller in het water vallen.

Of en wanneer Promes wordt uitgeleverd aan Nederland, hangt af van de keuze van de oud-speler van onder andere FC Twente en Ajax om zich al dan niet te verzetten tegen de uitlevering. "Dan gaat de rechter in Dubai zich erover buigen of de procedure goed gevolgd is", legt Van den Heuvel uit in de podcast Telegraafkwartier.

"Dan kan het wel eens zo zijn dat het een slepende zaak wordt", denkt de journalist. "Dat zie je met de zoon van Ridouan Taghi, Faissal. Die zit ook in Dubai vast, al een hele poos. Die verzet zich tegen zijn uitlevering en die procedure duurt lang." Van den Heuvel denkt dat de uitlevering niet het grootste probleem is voor Promes. "Wat hij natuurlijk heel graag wilde is nog een paar jaar voetballen in Rusland. Laten we voor het gemak zeggen dat hij daar tien miljoen euro per jaar opstrijkt."

"Misschien was hij wel van plan zich daarna te melden, maar hij wilde wel graag zijn carrière afmaken en nog wat geld verdienen. Die deur is nu met een harde klap dichtgevallen", merkt hij op. Ook is er in Rusland een 'kentering van het sentiment', zo ziet Van den Heuvel. "Daar wordt nu ook gezegd van: 'Ja, er zijn genoeg voetballers, dus klaar daarmee."

Een uitlevering aan Nederland heeft ook financiële gevolgen voor Promes. "Op het moment dat hij niet meer kan voetballen stopt daar de geldstroom. En je moet ook weten dat Justitie in Nederland beslag heeft gelegd op een groot aantal panden van hem. En in de civiele procedure heeft het slachtoffer van de steekpartij (Promes' neef, red.) óók beslag gelegd op een pand. Dus: zo langzamerhand wordt hij een beetje een ridder te voet en begint de geldstroom op te drogen. Kort samengevat: er hangen donkere wolken boven zijn hoofd", aldus Van den Heuvel.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
11/08
Ajax
16:45
SC Heerenveen
zo
18/08
NAC Breda
16:45
Ajax
zo
1/09
Feyenoord
14:30
Ajax
zo
15/09
Ajax
14:30
FC Utrecht
za
21/09
Go Ahead Eagles
20:00
Ajax
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax 0 0 0
2 Almere City 0 0 0
3 AZ 0 0 0
4 FC Groningen 0 0 0
5 FC Twente 0 0 0
6 FC Utrecht 0 0 0
7 Feyenoord 0 0 0
Bekijk de hele stand