Driessen adviseert Ajax-rvc: "Dan kunnen ze nieuwe start maken"

Valentijn Driessen
Valentijn Driessen Foto: © Vandaag Inside

Valentijn Driessen adviseert Michael van Praag en Leo van Wijk snel een geschikte opvolger te vinden. De Raad van Commissarissen van Ajax gaat sowieso veel mutaties tegemoet. 

Georgette Schlick, Antoinette Mosman en Cees van Oevelen vertrekken al uit de RvC en ook Van Praag en Van Wijk kondigden in eerste instantie aan de functie tijdelijk te gaan bezetten. Daarbij zoekt Ajax ook nog steeds een nieuwe algemeen directeur. "Hoewel de zoektocht naar een nieuwe algemeen directeur wordt opgestart, ligt het voor de hand dat de nieuwe rvc meebeslist over de aanstelling van Geelens opvolger", schrijft Driessen in de Telegraaf

"Op die manier regeren Van Praag en Van Wijk niet over hun eigen graf als ze zich bij hun zoektocht tenminste niet beperken tot hun eigen vertrouwde kringetje van ons-kent-ons", vervolgt de journalist. "In dat geval zou Ajax een nieuwe start kunnen maken. Eentje overigens zonder garanties. Of iets bij Ajax een succes wordt, zal altijd afhangen van de prestaties op het veld. Grootmacht Ajax is daarvan het grote voorbeeld voor wie daaraan tot twee jaar geleden aan twijfelde."

Lees meer:
0 reacties