Driessen: "Ajax hoeft zich geen illusie te maken voor de return"

Valentijn Driessen
Valentijn Driessen Foto: © NESimages

Valentijn Driessen geeft Ajax geen enkele kans in de return tegen Aston Villa. Volgens de journalist van De Telegraaf moet Ajax zich geen 'enige illusie' maken voor de wedstrijd van donderdag.

Aston Villa verloor zondag met 4-0 van Tottenham Hotspur. "Wie zondag na Aston Villa-Tottenham Hotspur doorschakelde naar Ajax-Fortuna Sittard schrok zich een beroerte van het niveauverschil op alle vlakken: technisch, tactisch, intensiteit, individuele kwaliteiten, tempo, beleving en alles wat er nog meer valt te verzinnen", schrijft Driessen.

Donderdag staan beide ploegen dus tegenover elkaar. "Niet dat Ajax zich nu enige illusie hoeft te maken voor de return donderdag. Op invaller Brian Brobbey en in mindere mate Kenneth Taylor na was het één en al armoe tegen Fortuna Sittard. Met duizend breedtepassjes kan je het spel niet maken, hoeveel je ook neertelt voor Jordan Henderson en Sivert Mannsverk. De Noor van de FC Breed stelde in een interview dat hij het heerlijk vindt om de underdog te zijn", merkt de journalist op.

Hij is kritisch: "Een Ajacied die de rol van underdog prevaleert boven die van de favoriet; zo iemand hoort al bij het eerste gesprek bedankt te worden", oordeelt Driessen. "Zonder Steven Berghuis ontbeert Ajax iedere creativiteit en dat heeft Ajax nodig om zelfs een onderdeurtje als Fortuna Sittard over de knie te leggen. De Limburgers bewezen met mager materiaal trouwens dat de zogenaamd stevige defensieve organisatie met het 5-4-1-systeem niet zo hecht is als werd verondersteld", sluit hij af.

Lees meer:
0 reacties