Driessen: "Dat hij die ballen moet geven, dat is echt treurig"

Afgelopen zondag won Ajax met 3-1 van FC Utrecht. Bij sommige media konden de Amsterdammers op positieve reacties rekenen, maar niet bij Valentijn Driessen.

"Iedereen was laaiend enthousiast, maar ik kijk toch ook wel een beetje naar de tegenstander", begint Driessen bij Vandaag Inside. "Dat Utrecht deed er te weinig aan en dat verdedigen leek werkelijk nergens op. Volgens mij waren zij met hun hoofd meer bij de play-offs dan bij Ajax."

Driessen is ook niet echt onder de indruk van enkele Ajacieden. "Over die Wijndal, die speelt best aardig. Het is heel goed dat je die druk van voren hebt en dat die binnendoor en buitenom gaat, prima. Hij was het veld nog niet uit of er kwam een beslissende voorzet van Hato, waar een goal uit kwam."

In de wedstrijd tegen FC Utrecht gaf Alvarez een aantal goede ballen. Toch is Driessen geen fan van de middenvelder. "Dat hij die ballen moet geven, en hij kan ze maar één keer in de wedstrijd geven, dat zegt natuurlijk alles over Ajax. Dat is echt treurig. Het middenveld heeft geen enkele creativiteit. Ik zou zo'n Fitz-Jim willen zien. Maar als Ajax Champions League wilt spelen moet je natuurlijk een grote speler halen, waar Fitz-Jim de stand-in van is. Tadic moet je duidelijk maken dat hij niet meer de grote man is", besluit Driessen.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 34 51 82
2 PSV 34 49 75
3 Ajax 34 48 69
4 AZ 34 33 67
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
Bekijk de hele stand