Driessen: "De kinderhand is snel gevuld in de Johan Cruijff ArenA"

Valentijn Driessen
Valentijn Driessen Foto: © Pro Shots

Ajax speelde donderdagavond met 0-0 gelijk tegen Aston Villa in de achtste finale van de Conference League. De Amsterdammers kregen veel lof over het betere spel, dan de afgelopen weken werd laten zien. Voetbaljournalist Valentijn Driessen is iets minder enthousiast en is het niet eens met de tevredenheid bij de fans.

"De kinderhand is snel gevuld in de Johan Cruijff ArenA", stelt Driessen in zijn column in De Telegraaf. "De tevredenheid bij de Ajacieden over het gelijkspel tegen Aston Villa sprak boekdelen. Tot twee jaar geleden hoefde je daar niet mee aan te komen in de hoofdstad. Sowieso niet met deelname aan een derderangs Europees voetbaltoernooi als de Conference League. Zoals voormalig algemeen directeur Edwin van der Sar het stelde."

Driessen zag tevredenheid bij de fans na het laatste fluitsignaal. "Het was voornamelijk een gevoel van opluchting aan Ajax-zijde. Opluchting dat de Amsterdammers niet waren weggespeeld na de twee wanprestaties in de vorige ronde tegen de zojuist van vakantie teruggekeerde Noren van Bodø/Glimt."

"In ieder geval houdt Ajax op papier zicht op een stunt in deze achtste finales. Want dat zou het zijn als de ploeg van John van ’t Schip Aston Villa als gedoodverfde winnaar van het toernooi donderdag in Birmingham pardoes weet te verrassen. Hoewel dat scenario ondanks de 0-0 in eigen huis niet voor de hand ligt, omdat Aston Villa overduidelijk met de handrem erop speelde", aldus Driessen.

Lees meer:
0 reacties