Driessen: "Geen hond die Kenneth Taylor boven hem zou selecteren"

Kenneth Taylor
Kenneth Taylor Foto: © Pro Shots

Mike Verweij vindt het opvallend dat niet Kenneth Taylor, maar wel Ryan Gravenberch in beeld is gekomen bij Ronald Koeman voor het Europees kampioenschap. De journalist baseert dat op het verleden, toen Gravenberch kort na zijn transfer naar Bayern München een oproep voor Jong Oranje naast zich neerlegde.

"Toen Gravenberch bedankte voor Jong Oranje werd er hele stoere taal gesproken door Nigel de Jong, dat hij onderaan de stapel lag. Nou, kennelijk ligt Taylor nog verder onderop de stapel. Terwijl hij zich goed herpakt heeft in de tweede seizoenshelft. Niet dat ik zeg dat hij in het Nederlands elftal hoort, alleen als je een hele stoere maatregel neemt, dan is dat kennelijk ook heel snel weer veranderd", aldus Verweij.

Valentijn Driessen snapt wel dat Koeman heeft gekozen voor Gravenberch, vertelt hij in de podcast van De Telegraaf. "Het gaat om de beste spelers. Er is geen hond in Nederland die Kenneth Taylor boven Ryan Gravenberch zou selecteren. Hij zorgt ervoor dat het niveau op de trainingen hoog komt en blijft te liggen. Het is een speler die veel meer meerwaarde heeft."

Taylor heeft één slechte interland gespeeld en dat blijft hem volgens Driessen achtervolgen. "Dat is Koemans recht, net zoals dat hij heel lang achter de oude garde blijft staan. Taylor heeft voor een groot gedeelte een dramatisch seizoen gehad. Hij heeft zich tegen het einde van de competitie redelijk hersteld, maar dat is tegen NEC en PEC Zwolle. Gravenberch speelt in de Premier League, de beste competitie van de wereld."

Lees meer:
0 reacties