Driessen haalt hard uit: "Het wordt tijd dat zij vertrekken"

Valentijn Driessen
Valentijn Driessen Foto: © Vandaag Offside

Valentijn Driessen heeft in zijn nieuwe column voor De Telegraaf hard uitgehaald naar Michael van Praag en Leo van Wijk. Als het aan de journalist ligt, vertrekt het tweetal zo snel mogelijk bij Ajax.

"De gebeurtenissen tijdens de BAVA omtrent het KPMG-rapport legden bloot dat Ajax nog steeds in een bestuurlijke crisis verkeert", schrijft Driessen. "Mede omdat Van Praag en Van Wijk niet berekend zijn op hun taken. Het totale gebrek aan zelfreflectie bij deze verantwoordelijke toezichthouders, de grote mate van onfatsoenlijk bestuur en zelfs van ordinair gedrag was tenenkrommend."

De journalist vervolgt: "Wie als toezichthouder van een beursgenoteerd bedrijf de afgezant van kleine aandeelhouders oproept te vertrekken met de woorden ’oprotten met die man’ overschrijdt alle fatsoensnormen. Uitgerekend Van Wijk liet zich gaan, de voormalig topman van de KLM, ooit rvc-voorzitter van Ajax die kundig en humorvol aandeelhoudersvergaderingen leidde."

"Van die charismatische, welbespraakte Van Wijk is niet veel meer over dan een onbeschaafde, verbeten en Ajax-onwaardige vuilspuiter", klinkt het hard. Volgens Driessen werd ook de bestuursraad geschoffeerd. "Alleen omdat de bestuursraad kritisch was op de rvc-leden en niet op de handen bleef zitten, maar de commissarissen juist terechtwezen vanwege onvoldoende toezicht."

Volgens Driessen, die het heeft over een 'ongekend staaltje brutaliteit van mensen en partijen die elkaar tot het einde der tijden blijven beschermen en de hand boven het hoofd houden', is het de hoogste tijd dat Van Praag en Van Wijk vertrekken bij Ajax. "Je legt de zwarte piet gewoon neer bij de kleine en grote aandeelhouders, bij de media, bij iedereen behalve bij jezelf omdat het persoonlijk belang prevaleert boven het belang van Ajax."

Lees meer:
0 reacties