Driessen haalt keihard uit: "Ze hebben Ajax geslachtofferd"

Valentijn Driessen
Valentijn Driessen Foto: © Vandaag Inside

Valentijn Driessen is verwoestend voor de leden van de Raad van Commissarissen van Ajax. De journalist wijst erop dat ze de afgelopen jaren nooit ingegrepen hebben waar nodig was.

"Het is allemaal vanuit de ivoren toren, voor de bühne, inhoudsloos, manipulatief, geldverslindend, in zichzelf gekeerd, beschermend en ordinair straatje schoonvegen. Dat is het werkelijke gezicht van commissarissen bij Ajax zoals Michael van Praag, Leo van Wijk, Pier Eringa, Jan van Halst, Annette Mosman, Georgette Schlick en Cees van Oevelen in combinatie met de internationale accountants- en adviesorganisatie KPMG", begint Driessen zijn betoog in de Telegraaf.

Volgens Driessen zaten de leden er enkel voor hun eigen gewin en deden ze niks om de club te helpen. "Zij hebben met z’n allen Ajax geslachtofferd door niet te doen wat ze moesten doen. De commissarissen faalden als toezichthouders met betrekking tot het sportieve, organisatorische, financiële en personele beleid", vervolgt de journalist.

Ook het onderzoeksbureau KPMG, dat een onderzoek instelde naar een mogelijke belangenverstrengeling van Sven Mislintat, moet het ontgelden. "KPMG deed een ondeugdelijk onderzoek, waarmee het bedrijf bewust meehielp om de daders van de implosie bij Ajax buiten schot te houden. Onder andere door hoofdrolspelers als Eringa en Sven Mislintat, de Duitse uitvoerder van het technisch beleid dat Ajax aan de rand van de afgrond bracht, niet te interviewen."

Lees meer:
0 reacties