Driessen haalt uit: "Deze man heeft niets voor Ajax betekend"

Woensdagmiddag maakte Pier Eringa bekend op te stappen als voorzitter van de rvc van Ajax. Volgens Valentijn Driessen werd het hoog tijd.

"De supporters gaan nu denken dat zij de reden zijn dat hij is opgestapt, want het gebeurde een kwartier nadat de supporters zouden verzamelen voor de ArenA", begint Driessen bij Telesport. De harde kern van Ajax stelde een lijst op met meerdere bestuursleden die zo snel mogelijk moesten vertrekken, waarvan Eringa er één was. "Het kon voor mij geen minuut te vroeg komen. Deze man heeft werkelijk niets voor Ajax betekend. Het is een grote flater geweest", meent de journalist. "Onder zijn leiding is Ajax afgedaald naar de krochten van de Eredivisie."

Driessen weet dat de bestuursraad van Ajax de doorslag heeft gegeven. "Nu het zo slecht gaat zijn die ontwaakt en hebben vorige week al laten weten dat hij eruit zou gaan. Eringa heeft de eer aan zichzelf gehouden, maar wel sneller dan iedereen had verwacht. Alles wat fout is gegaan heeft hij zijn handtekening onder gezet", aldus de man van de Telegraaf.

Volgens Driessen blijft het niet bij alleen Eringa. "Je kan er donder op zetten dat Jan van Halst de volgende is. Misschien valt er tussendoor nog een ander slachtoffer, Maurits Hendriks ligt ook zwaar onder vuur. Van Halst keert niet terug in de rvc, dus die gaat ook weg. Er wordt echt schoon schip gemaakt. Wat dat betreft doet Ernst Boekhorst en zijn bestuursraad heel goed werk."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
11/08
Ajax
16:45
SC Heerenveen
zo
18/08
NAC Breda
16:45
Ajax
zo
1/09
Feyenoord
14:30
Ajax
zo
15/09
Ajax
14:30
FC Utrecht
za
21/09
Go Ahead Eagles
20:00
Ajax
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax 0 0 0
2 Almere City 0 0 0
3 AZ 0 0 0
4 FC Groningen 0 0 0
5 FC Twente 0 0 0
6 FC Utrecht 0 0 0
7 Feyenoord 0 0 0
Bekijk de hele stand