Driessen haalt uit: "Het ergste is dat zij opnieuw niet thuisgaven"

Valentijn Driessen
Valentijn Driessen Foto: © Orange Pictures

Valentijn Driessen zag Ajax dinsdagavond tegen het Italiaanse Napoli door de hoeven zakken. De Amsterdammers kregen met 1-6 een hard pak slaag en de journalist was met name ontsteld door het spel van de routiniers van de Amsterdammers.

"Het ergste is dat opnieuw aanvoerder Dusan Tadic en routinier Daley Blind niet thuisgaven", schrijft Valentijn Driessen in De Telegraaf. "Samen met doelman Remko Pasveer, die geen fatsoenlijke bal pakte. Tadic en Blind stonden met hun komst medio 2018 aan het begin van een bloeiperiode, maar hun tijd is geweest. In de Eredivisie gaat het allemaal nog wel, maar op het podium van de Champions League zijn ze te roestig."

"Dat Ajax al een tijdje zichzelf niet is, laten de uitslagen van de laatste tijd zien", gaat de journalist verder. "Maar om dan zo snoeihard door de ondergrens heen te zakken als het even niet loopt en als een kip zonder kop rond te rennen, is wel heel treurig. Het stemt tot diep nadenken. Over alle gemaakte keuzes bij Ajax afgelopen zomer. En waarom gaven ze Schreuder toestemming een Duitse assistent (Matthias Kaltenbach) aan te stellen?"

"Om in twee maanden een rijtje topspelers op te vangen, is schier onmogelijk. Maar dat betekent niet dat de crisis aan Ajax voorbij zal trekken. De ommekeer zal snel moeten volgen, want anders wordt het een heel lang en dramatisch seizoen voor de Amsterdammers. Eentje waarin het niet uitgesloten is dat er koppen gaan rollen", aldus Driessen.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 34 51 82
2 PSV 34 49 75
3 Ajax 34 48 69
4 AZ 34 33 67
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
Bekijk de hele stand