Valentijn Driessen hekelt voormalig Ajacieden: "Zielenpoten"

Valentijn Driessen
Valentijn Driessen Foto: © Vandaag Inside

Valentijn Driessen vermoedt dat George Mikautadze een transfer probeert af te dwingen. De aanvaller wordt momenteel door FC Metz van de Amsterdammers gehuurd, met een optie tot koop.

In gesprek met L‘Équipe liet de aanvaller weten dat Ajax niet heel behulpzaam was met het zoeken naar woonruimte. Hij gaf aan twee maanden in een hotel te hebben doorgebracht. “Ajax heeft mij niet veel geholpen bij het zoeken naar een appartement. Ik zat alleen op die kamer, ik werd gek. Ik heb op eigen houtje een Airbnb gehuurd, waar mijn gezin meer dan een maand met me heeft gewoond.”

In de Kick-Off podcast van De Telegraaf laat Mike Verweij weten dat het hem niet verbaast. Hij geeft dan ook aan dat de Georgiër niet de eerste Ajacied is met klachten over de spelersbegeleiding. “Het is een van onze stokpaardjes. Ik heb al eens geroepen dat Václav Cerny destijds in zijn eentje in een huis in de P.C. Hooftstraat zat, waar de supporters voor de deur stonden nadat hij een kans miste tegen De Graafschap. De opvang en begeleiding van spelers kan en moet zoveel beter bij Ajax.”

Ook heeft de clubwatcher wel een idee hoe dat beter kan: “Trek een blik studenten open die voor die gasten klaarstaan, rennen en vliegen. Vang die gasten op en zorg dat ze een goed appartement krijgen, zodat ze niet wekenlang in een hotel zitten.” Driessen vindt het echter aanstellerij. “Het zijn allemaal volwassen gasten, die zitten te janken. Daar word ik zo moe van. Die zielenpoten, man…”

Driessen denkt dat er wat anders schuilgaat achter het verhaal van de aanvaller. “Waar die Mikautadze mee bezig is, en dat begrijp ik ook wel, is dat hij Ajax heel erg zwart aan het maken is. En er klopt helemaal geen klote van. Maar hij wil een transfer afdwingen. Ajax vraagt nu misschien nog te veel, dus om die prijs naar beneden te duwen gaat hij dit soort dingen zeggen, zodat een terugkeer nauwelijks mogelijk is”, aldus de columnist.

Lees meer:
0 reacties