Driessen: "In dit Ajax-systeem doet hij voor spek en bonen mee"

Valentijn Driessen denkt dat het Ajax-systeem waar de ploeg nu in speelt niet past bij Sébastien Haller. De journalist was dan ook niet onder de indruk van het spel van de Ivoriaan tegen AZ.

"Van de wedstrijd AZ - Ajax had ik wel iets meer verwacht", vertelt Driessen voor de camera van Telesport. "Het is nu de tweede keer dat Ajax met dat nieuwe systeem speelde, maar nu liet je een paar spelers buiten de ploeg die gewoon in het veld hadden moeten staan. Bijvoorbeeld Steven Berghuis laat je hierdoor buiten de ploeg. Er zat helemaal geen creativiteit in."

"Ze komen uiteindelijk gelukkig op voorsprong door een fout van Hatzidiakos", vervolgt Driessen. "In de tweede helft creëren ze gewoon weinig. Ze kregen wel de druk er op, maar ze creëren weinig. Aan de bal mis ik de automatismen en dat bleek in de tweede helft ook wel, want toen had Ajax weinig in te brengen. Ze komen goed weg door die goal van Álvarez."

Berghuis steekt niet in de beste vorm, dus aan de ene kant kan Driessen zijn reserveplaats wel begrijpen. "Ik kan het wel begrijpen, maar als ik dan Haller zie zwemmen deze wedstrijd... Ajax speelde gewoon met 10 man. Haller liep een beetje aan de rechterkant en kwam nauwelijks in de spits. Het enige wat hij moest doen was Wijndal opvangen, maar dat doet hij niet. Of hij stond te slapen. In dit systeem doet hij voor spek en bonen mee."

Dusan Tadic met de schaal

Ajax wint voor 30.00 (!) keer je inzet!

Ajax is al kampioen, maar speelt zondagmiddag nog wel de laatste competitiewedstrijd op bezoek bij Vitesse. Als nieuwe speler krijg je bij BetCity voor een overwinning van Ajax nu maar liefst 30 keer je inzet! Schrijf je hier in!

Lees meer:
0 reacties