Driessen kritisch: "Zij hebben alles verkwanseld waar Ajax voor staat"

Valentijn Driessen
Valentijn Driessen Foto: © NESimages

Valentijn Driessen is opnieuw erg kritisch over Sven Mislintat. De chef voetbal van De Telegraaf keek zondag naar Fortuna Sittard - Ajax (0-0) en zag de directeur voetbalzaken vaak in beeld worden gebracht op tv, samen met Jan van Halst.

"Ze zaten nog net niet hand in hand op de tribune in Sittard: zij die op het oog bezig zijn met de verwoesting van Ajax", zo schrijft Driessen in De Telegraaf. "Gespeend van enig Ajax-dna hebben Van Halst als commissaris en Mislintat als directeur voetbalzaken alles verkwanseld waar Ajax voor staat. Hun levensgevaarlijke experiment met Ajax is een onverantwoord grote gok met de grootste voetbalclub van Nederland."

Driessen ziet dat de Amsterdammers opnieuw meer dan honderd miljoen euro hebben uitgegeven. "Het stempel van Ajax als koopclub, opgeplakt door zaakwaarnemer Nathan van Kooperen, is de hypocrisie ten top. Hij heeft de afgelopen jaren miljoenen aan Ajax-transfers verdiend. De vaststelling op zich klopt met twaalf doorsnee aankopen voor meer dan 100 miljoen euro wel. Waar vorige zomer ook al de 100 miljoen werd aangetikt."

"Je gunt Ajax en de opleiding op sportpark De Toekomst bijna een bankroet, want dan zijn Nederlandse clubs – zie eerder Feyenoord, PSV en Ajax zelf – op hun best. Als ze zijn veroordeeld tot het laten doorstromen van zelfopgeleid talent", aldus Driessen.

Lees meer:
0 reacties