Driessen looft Ajax-speler: "Dat is echt een onmisbare schakel"

Valentijn Driessen
Valentijn Driessen Foto: © Orange Pictures

Ajax draaide na rust een 1-0 achterstand tegen FC Twente om en won uiteindelijk met 2-1. Valentijn Driessen denkt te weten wat er zich in de rust heeft afgespeeld bij de Amsterdammers.

Of Ajax goed is weggekomen tegen de Tukkers? "Tot op zekere hoogte wel. Zeker als je de eerste helft ziet, daarin hadden ze heel weinig in te brengen. Maar in de tweede helft zag je een totaal ander Ajax, ging het een stuk beter en uiteindelijk vond ik de overwinning best verdiend", zo vertelt Driessen in een item voor De Telegraaf.

Driessen denkt dan ook dat de boel flink is opgeschud in de rust. "Ze gingen iets anders spelen en Van ’t Schip heeft volgens mij een donderpreek gehouden in de rust om bij de jongens wel aan te geven dat je na een 6-0 verlies bij Feyenoord niet zo voor de dag kunt komen als in de eerste helft. Ze zaten er veel meer op en dan zie je ook dat sommige jongens best wel aardig kunnen voetballen, zoals bijvoorbeeld Kenneth Taylor."

De tweede helft zag hij dan ook een frisser Ajax. "Dan maken ze toch het verschil, ook via Brobbey. Dat is echt een onmisbare schakel. Die kopt hem knap binnen uit een vrije trap van Taylor. Uiteindelijk helpt de VAR een handje, maar het was wel gewoon een penalty natuurlijk." Toch zag Driessen nog wel defensieve kwetsbaarheid. "Erger is de eerste helft, dat je ziet hoe kwetsbaar ze verdedigend nog steeds zijn. En ook in de slotfase van de wedstrijd, toen Twente wat meer druk ging zetten. Dan weten ze het eigenlijk niet en is het vrouwen en kinderen eerst."

Lees meer:
0 reacties