Driessen maakt Ajax af: "Dat zou helemaal niet de bedoeling zijn"

Valentijn Driessen
Valentijn Driessen Foto: © Orange Pictures

Valentijn Driessen is duidelijk niet onder de indruk van Francesco Farioli. De journalist vindt dat Ajax nog meer afscheid heeft genomen van het 'Ajax-dna' en opnieuw alles overlevert aan een onbekende. 

De 35-jarige Farioli werd donderdagmiddag officieel gepresenteerd in Amsterdam. "Een geweldige trainer die al zoveel heeft neergezet. Het gaat helemaal goed komen met Ajax", begint Driessen uiterst cynisch in Kick-off. De journalist vindt het kwalijk dat Alex Kroes met een buitenlander komt aanzetten. "Er loopt helemaal niemand meer van Ajax rond. Het Ajax-dna is volledig weg. Kroes wilde van Ajax weer Ajax maken, maar er is helemaal niks van terecht gekomen."

Driessen vindt het ook bijzonder dat er naast Farioli nóg vier stafleden bijkomen. "Dat zou helemaal niet de bedoeling zijn. Er wordt anderhalf miljoen betaalt voor een rookie die niets gepresteerd heeft. Waar is het Ajax-dna?", vraagt hij zich af. "Deze mensen weten niks van Ajax." 

Farioli zou groot fan geweest zijn van Johan Cruijff en Louis van Gaal, maar daar gelooft Driessen niks van. "Farioli heeft het over Johan Cruijff, maar die heeft hij nooit zien voetballen of trainer. Waar gaat dit over?", vervolgt de journalist van de Telegraaf zijn betoog. "Hij kent Louis van Gaal niet. Waarom heeft iedereen ja gezegd tegen deze 'overval'. Waarom gaan Van Gaal en Blind overstag? Ze kennen hem helemaal niet."

Lees meer:
0 reacties