Driessen opvallend kritisch op Ajax-held: "Dat bezit hij niet"

Valentijn Driessen
Valentijn Driessen Foto: © NESimages

Diant Ramaj was donderdagavond de grote man bij Ajax. De doelman hield zijn ploeg keer op keer in de wedstrijd tegen Bodo/Glimt (1-2). Valentijn Driessen heeft echter wel wat aan te merken op de Duitser.

In zijn column in de Telegraaf begint Driessen nog positief. "Toegegeven, de Duitse keeper is tot dusver de beste aankoop in de regen van miskopen van de ontslagen Duitse directeur voetbalzaken Sven Mislintat", aldus de journalist. "Hoewel zijn geringe lengte Ramaj niet valt aan te rekenen, is dat lichamelijke gebrek zijn achilleshiel om in de top van Europa te keepen."

Volgens Driessen is de doelman van 1,89m té klein om een topkeeper te worden. "Hij bezit niet de reach, de reikwijdte, en dat wreekt zich in de lucht. Tevens is Ramaj eerder geneigd rebounds weg te geven bij schoten in de hoek", oordeelt hij. "Tweemaal kwam een bal op de lat, die door een langere doelman over het doel zou zijn getikt. Bij de Noorse gelijkmaker, een schot van twintig meter, kwam Ramaj simpelweg centimeters tekort."

"Toch bleek het tegen spitsen van het niveau Bodø/Glimt niet desastreus, maar tegen de toppers in de Champions League en zelfs sommigen in de Europa League wordt het een ander verhaal voor Ajax en Ramaj", besluit Driessen.

Lees meer:
0 reacties