Driessen over Fluwelen Revolutie 2.0: "Niks mee opgeschoten"

Afgelopen woensdag vond er een ledenvergadering plaats bij Ajax. Geheel naar verwachting besloot de bestuursraad van Ajax op te stappen. Volgens Valentijn Driessen lost dit echter nog niks op.

"De Fluwelen Revolutie 2.0 is daar aan de gang", vertelt Valentijn Driessen bij Vandaag Inside. "Ajax heeft een aantal leden, 700 geloof ik, en die hebben een bestuur, dat heet bestuursraad. Die behartigen de 73 procent aandelen van Ajax. Die zorgen ervoor dat de Raad van Commissarissen wordt benoemd en die zorgen vervolgens er weer voor dat de directie wordt benoemd."

"De Raad van Commissarissen doet het tot dusver altijd voor nop. Nou, dat vindt de voorzitter van de bestuursraad, Frank Eijken, onzin. Die heeft zelf ook in de RvC gezeten en die vindt dat er betaald moet worden aan die leden. Dus dat had hij voorgesteld, zonder daar iemand over in te lichten. En die leden kwamen direct in opstand", weet Driessen.

De leden zijn dan ook klaar met de bestuursraad. "Die hebben vandaag een motie van wantrouwen ingediend, bij die bestuursraad. Die zijn nu opgestapt. Alleen, vrijdag is er een buitengewone algemene vergadering van aandeelhouders, en daar gaat die Frank Eijken toch stemmen dat die RvC-leden beloond moeten worden. Dus, ze zijn er niks mee opgeschoten. Ze worden nu weggeschoven, dus er komt een nieuwe bestuursraad en die kunnen ook de RvC weer wegsturen", besluit Driessen.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 34 51 82
2 PSV 34 49 75
3 Ajax 34 48 69
4 AZ 34 33 67
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
Bekijk de hele stand