Driessen over Klassieker: "Normaal gesproken wint Feyenoord"

Valentijn Driessen
Valentijn Driessen Foto: © Pro Shots

Valentijn Driessen acht Feyenoord de favoriet voor de Klassieker van aankomend weekend. Ook zag hij een verguisde Ajacied excelleren tegen PEC Zwolle.

Chuba Akpom was tegen PEC namelijk goed voor twee doelpunten. "Het leuke is natuurlijk wel dat die jongen werd verguisd, omdat hij niet als een Ajax-speler oogt. Hij scoorde veel als invaller, maar als hij in de basis mocht starten, scoorde hij geloof ik één keer. Nu doet hij het dan in de basis, terwijl Brobbey thuis geblesseerd zit. Akpom maakt ze nu wel als basisspeler, dat is natuurlijk leuk voor die jongen, en het biedt Ajax perspectief in die moeilijke tijd", aldus Driessen in een video-item voor De Telegraaf.

Of Driessen Ajax kansrijk acht tegen Feyenoord? "Normaal gesproken, als je die twee wedstrijden naast elkaar legt (wedstrijden Feyenoord - Utrecht en Zwolle - Ajax, red.), dan niet. Maar leg je de eerste helft van Ajax naast de eerste helft van Feyenoord, of het eerste halfuur van Feyenoord, dan denk ik wel dat ze kans maken."

Toch toont Driessen zich realistisch, maar benadrukt hij dat er van alles kan gebeuren. "Nu ga ik een open deur intrappen, maar het is een wedstrijd die opzich staat, en er kan van alles gebeuren. Normaal gesproken wint Feyenoord die wedstrijd."

Lees meer:
0 reacties