Driessen snapt niks van keuze van Ajax voor Farioli: "Grote gok"

Valentijn Driessen
Valentijn Driessen Foto: © Orange Pictures

Valentijn Driessen meent dat Francesco Farioli de nieuwe hoofdtrainer van Ajax lijkt te worden. Hij noemt het een onverstandige keuze van de Amsterdammers.

"De prioriteit vraagt de aanstelling van een hoofdtrainer. Het eventueel binnenhalen van de 35-jarige Francesco Farioli - hij staat op pole - is een grote, bijna onverantwoorde gok, hoewel hij wordt omringd door de voetbalkennis en -ervaring van Louis van Gaal en Danny Blind", zo schrijft Driessen stellig in zijn column voor De Telegraaf.

Driessen legt uit waarom hij twijfelt. "De Italiaan past niet naadloos in het eerder door directeur voetbal Marijn Beuker geschetste profiel van een bij voorkeur ervaren Nederlandse trainer. Ajax zou leergeld moeten hebben betaald met Alfred Schreuder en Maurice Steijn als rookies bij een topclub."

"Bij OGC Nice doet hij het dit seizoen redelijk en hij heeft de naam een procestrainer te zijn. Of dat voldoende is voor het grote Ajax moet blijken. Of Kroes en Beuker komen alsnog met een konijn – wellicht nummer één kandidaat Ten Hag – uit de hoge hoed", zo sluit hij af.

Lees meer:
0 reacties