Driessen snapt niks van promotie: "Heeft het héél slecht gedaan"

Valentijn Driessen vindt het onbegrijpelijk dat Ajax overweegt om Jan van Halst tijdelijk te promoveren tot algemeen directeur. Volgens de journalist heeft de oud-prof bij FC Twente al bewezen niet bekwaam te zijn in een directeursfunctie.

Omdat Ajax Alex Kroes nog niet kan benoemen tot algemeen directeur, denkt de Raad van Commissarissen aan een tijdelijke oplossing. "Dat is onvoorstelbaar natuurlijk", stelt Driessen bij Telesport. "Die man heeft een trackrecord waar je niet blij van wordt. Bij FC Twente heeft hij het gewoon echt héél slecht gedaan."

Binnen Ajax ziet men dat Sven Mislintat deze transferzomer eigenlijk alleen het beleid aan het voeren is. "De rvc wilde graag een algemeen directeur omdat er op dit moment niemand de baas is bij Ajax, maar Van Halst hoort hem vanuit de rvc al in de gaten te houden", aldus Driessen.

"Als je moeite hebt om Alex Kroes binnen te halen, vraag ik me af waarom Michael Kinsbergen niet van stal gehaald wordt", oppert de journalist. "Die heeft het als directeur van Ajax uitstekend gedaan en Edwin van der Sar begeleid. Je moet constateren dat de leiding van Ajax op dit moment niet berekent is op de taak die ze hebben te vervullen.

Lees meer:
0 reacties