Driessen uit ergernis: "Wil je het topclubs nog makkelijker maken?"

Valentijn Driessen
Valentijn Driessen Foto: © NESimages

Valentijn Driessen heeft zijn ergernis over het competitieprogramma van de KNVB uitgesproken. De journalist snapt niet dat de Eredivisie wordt geopend met FC Groningen-NAC Breda in plaats van een topwedstrijd. 

"Het lukt de KNVB toch iedere keer weer om een totaal niet aansprekende wedstrijd te plannen als eerste wedstrijd van het seizoen”, begint Driessen in de podcast Kick-off Oranje. “We hebben al een keer PEC – FC Utrecht gehad ofzo. Daar loopt niemand warm voor. Groningen loopt ook niemand warm voor, want dat is gewoon een KKD-wedstrijd waar we naar gaan zitten kijken.”

“De meest aansprekende is misschien de allerlaatste en dat komt vanwege het debuut van Robin van Persie", gaat hij verder. "Dat is Ajax – sc Heerenveen die is zondagavond. Ajax speelt thuis, Feyenoord speelt thuis, PSV speelt thuis, dan denk ik ook: wil je het de topclubs nog makkelijker maken?”

“Gewoon een topwedstrijd, Utrecht – Ajax of zoiets. Begin daarmee. Begin niet met Groningen – NAC, dat zijn twee clubs die uit de eerste divisie komen. Denk je nou echt dat heel Nederland warmloopt voor Groningen – NAC? Dat iedereen voor de televisie gaat zitten? Dat vind ik echt onbegrijpelijk.”

“Ik meld mij af voor die wedstrijd, want dat haalt mijn stekkerauto niet”, grapt Mike Verweij vervolgens. “Ik snap wat Valentijn bedoelt met Groningen – NAC, maar het is wel geweldig dat een club als Groningen terug is. Als je nou met Groningen – PSV begint. De regerend kampioen die naar Groningen moet, daar hebben ze het in het verleden ook wel eens lastig gehad. Dat is de KNVB, daar wordt gewoon niet of te weinig over nagedacht."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
11/08
Ajax
16:45
SC Heerenveen
zo
18/08
NAC Breda
16:45
Ajax
zo
1/09
Feyenoord
14:30
Ajax
zo
15/09
Ajax
14:30
FC Utrecht
za
21/09
Go Ahead Eagles
20:00
Ajax
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax 0 0 0
2 Almere City 0 0 0
3 AZ 0 0 0
4 FC Groningen 0 0 0
5 FC Twente 0 0 0
6 FC Utrecht 0 0 0
7 Feyenoord 0 0 0
Bekijk de hele stand