Driessen: "Wellicht was Peter Bosz dan trainer van Ajax geweest"

Valentijn Driessen
Valentijn Driessen Foto: © Vandaag Inside

Valentijn Driessen heeft in zijn column in de Telegraaf uitgehaald naar Jan van Halst. Van Halst was te zien bij Rondo op Ziggo Sport, over dat optreden was Driessen niet te spreken.

"Als technisch commissaris had Van Halst Mislintat moeten beteugelen", stelt Driessen. "Los van wat gesprekjes liet Van Halst de Duitser zijn gang gaan. Die negeerde de organisatie, kocht allerlei tweederangs spelers voor ongeveer 115 miljoen euro en haalde Maurice Steijn om hem vervolgens de oorlog te verklaren."

"Van Halst liet het gebeuren met als reden dat hij toch niet op de stoel van de directeur kon gaan zitten", vervolgt hij. "Nee, maar hij legde Mislintat geen strobreed in de weg en tekende blind voor alle miskopen. Hoe zwak Van Halst zijn collega-commissarissen – zij zijn intussen allen gesneuveld vanwege het sportieve verval van Ajax aan de hand van Van Halst – waren, bleek uit het feit dat zij hem vroegen Edwin van der Sar tijdelijk op te volgen."

"Zelfkennis is een eigenschap die de voetballer Van Halst bezat, maar hij volledig ontbeert als bestuurder. Anders had hij na zijn totale mislukking bij FC Twente ’nee’ gezegd tegen Ajax’ verzoek om commissaris te worden en ’nee’ gezegd tegen de rol van tijdelijk directeur. Wellicht zou Peter Bosz dan trainer van Ajax zijn geweest, was Mislintat niet binnengekomen of was hij kort gehouden en zou de afgeserveerde Klaas-Jan Huntelaar nu waarschijnlijk niet al meer dan een half jaar overspannen thuis zitten", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties