Driessen wijst naar Ajax-selectie: "Er moet wel heel veel gebeuren"

Ajax kan terugkijken op een enorm slecht seizoen. Er moet dan ook veel veranderen in Amsterdam, zo is Valentijn Driessen van mening.

"Die keeper, die kan prima. Blijft Timber? Dat weet je niet. Hato links centraal, prima. Rensch rechtsback, hoef je ook eigenlijk niet veel aan te doen. Normaal gesproken Wijndal ook niet, misschien heeft hij een aanloopperiode nodig. Wel behoorlijk. Het middenveld, geen enkele creativiteit. Taylor is maar aan het lopen, lopen, lopen. Alvarez schijnt meer dan veertig miljoen waard te zijn. Ik zie het niet", geeft hij aan bij Vandaag Inside.

Driessen gaat verder: "Je kan geen middenveld maken met drie Fitz-Jims, maar zet er in ieder geval een op. Ze hebben er nu geen een. Die Fitz-Jim, dat zie je nu aan Hato, die krijgt de kans. Hij heeft de hele tijd als linksback, dan dacht je 'weinig initiatief van die jongen'. Nu speelt hij centraal en laat hij het wel zien."

Als je als Ajax Champions League-niveau wil halen, dan moet je een grote speler daarvoor halen, waar Fitz-Jim de stand-in van is. Ik begrijp ook wel dat je met Fitz-Jim in de voorronde ook heel weinig te zoeken hebt", aldus Driessen. "Berghuis vind ik een uitstekende speler, maar veel meer als rechtsbuiten. Kudus zegt nu dat hij weg wil, doe die dan maar weg. Ik dacht dat Ajax eigenlijk van plan was een elftal meer om hem heen te bouwen, maar die laat heel duidelijk blijken dat hij weg wil."

Met Brian Brobbey en Steven Bergwijn moet Ajax aan de slag, zo vindt de journalist. "Tadic kun je wel bij de groep houden, maar die moet je duidelijk maken dat hij niet meer de grote man is. Als je iemand anders daar neer zet, is hij misschien ook de meest waardevolle speler. Hij wordt overal gezet waar hij eigenlijk graag wil voetballen."

"Er moet wel heel veel gebeuren", vindt Driessen. "Als ze nou een speler voor heel veel geld kopen, dan moet je niet een type als Bergwijn kopen. Bergwijn maakt niemand beter. Dat zag Overmars heel goed, die heeft toen Tadic en Blind gehaald. Dat zijn spelers die anderen beter maken. Naar zo'n speler moet je, zo'n speler heb je nodig", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 34 51 82
2 PSV 34 49 75
3 Ajax 34 48 69
4 AZ 34 33 67
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
Bekijk de hele stand