Edson Álvarez bekritiseerd: "Lul niet, hij komt er weer mee weg"

Edson Álvarez
Edson Álvarez Foto: © Orange Pictures

Danny Koevermans is na zijn spelerscarrière begonnen aan een andere loopbaan. De oud-international is momenteel actief als scheidsrechter bij de jeugd in het amateurvoetbal. En dit neemt hij zeer serieus.

"Nu kijk ik op tv naar looplijnen van scheidsrechters", vertelt Koevermans aan Voetbal International. "Ik kan me ook groen en geel ergeren aan beslissingen. Handsballetjes, overtredinkjes… Dan zit ik mezelf echt op te vreten. Dan denk ik: Mijn hemel, wat een blunder. Soms bel ik zelfs mensen op: Heb je die beslissing gezien? Ik beleef het vrij intens, moet ik zeggen."

Zo noemt Koevermans een situatie in de wedstrijd tussen Ajax en AZ als voorbeeld. "Toen dacht ik echt: Lul niet met je halve kopstoot van Edson Álvarez tegen Sam Beukema", gaat de oud-spits verder. "In elke competitie is dat een rode kaart, maar hij komt er weer mee weg. Omdat Ingmar Oostrom als VAR geen stelling durft te nemen. Jongen, jongen, jongen… Dan word ik echt gek voor de tv, hè?"

Koevermans beseft daarnaast ook dat er niet veel oud-profs zijn die de fluit oppakken. "Ik zou graag een soort uithangbord willen zijn voor oud-profs die willen fluiten. Ik ben echt heel gretig. De rapporteurs mogen ook komen kijken en eerlijk zeggen als ik er geen kloten van kan. Maar ik heb in de Derde Klasse scheidsrechters meegemaakt… Dan durf ik wel te zeggen dat ik vijftien klassen beter ben", aldus Koevermans.

Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Heb jij vertrouwen in Ajax komend weekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in op Ajax (of een andere wedstrijd) en krijg maar liefst vijf GRATIS weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
30/09
RKC Waalwijk
21:00
Ajax
zo
8/10
Ajax
14:30
AZ
zo
22/10
FC Utrecht
12:15
Ajax
zo
29/10
PSV
14:30
Ajax
za
4/11
Ajax
21:00
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
11 PEC Zwolle 6 -4 7
12 SC Heerenveen 6 -7 6
13 RKC Waalwijk 6 -8 6
14 Ajax 5 -3 5
15 Vitesse 6 -7 3
16 FC Utrecht 6 -10 3
17 FC Volendam 5 -8 1
Bekijk de hele stand