"Een plek in de luwte was op zijn plaats geweest van Overmars"

Dusan Tadic en Marc Overmars
Dusan Tadic en Marc Overmars Foto: © Pro Shots

Marc Overmars tekende deze week een meerjarig contract bij Royal Antwerp FC. Freek Jansen snapt niet dat Overmars ervoor heeft gekozen zo snel terug te keren in de voetballerij.

“Veel te snel, is de meest gehoorde reactie. En dat is begrijpelijk, want een plek in de luwte was nog even op zijn plaats geweest”, schrijft Jansen bij Voetbal International. “Dat schamen heeft relatief kort geduurd, waarna hij weer is overgegaan op wat hij het liefst doet. Met zijn handelsgeest een voetbalclub leiden.”

“Dat Overmars weer een keer aan het werk zou gaan, is volledig logisch”, vervolgt hij. “Alleen waarom zo snel? Antwerp heeft ambities en veel geld, alleen is de Belgische competitie nou niet de ultieme uitdaging die je niet kan laten lopen.”

Jansen denkt dat de storm rondom Overmars niet snel zal gaan liggen. “Overal waar hij zal komen, zal hij worden gezien als de directeur van het Ajax-schandaal, nog los van de resultaten van de onderzoeken die lopen. Het zal tijd nodig hebben voordat de technisch directeur weer op het voetbal zal worden beoordeeld.”

“Hoeveel tijd? Dat zal de toekomst gaan uitwijzen, maar voorlopig is het verleden niet los te zien van het heden. Hoe graag Overmars ook aan het nieuwe hoofdstuk wil beginnen”, besluit Jansen.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za 6 aug. 2022, 16:30
Eredivisie
Fortuna Sittard -
-
Ajax -
zo 14 aug. 2022, 14:30
Eredivisie
Ajax -
-
FC Groningen -
zo 21 aug. 2022, 14:30
Eredivisie
Sparta Rotterdam -
-
Ajax -
zo 28 aug. 2022, 12:15
Eredivisie
FC Utrecht -
-
Ajax -
za 3 sep. 2022, 16:30
Eredivisie
Ajax -
-
SC Cambuur -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax 0 0 0
2 AZ 0 0 0
3 Excelsior 0 0 0
4 FC Emmen 0 0 0
5 FC Groningen 0 0 0
Bekijk de hele stand