Eiting terug naar Ajax? "Bij spelhervattingen super belangrijk"

Carel Eiting
Carel Eiting Foto: © Orange Pictures

In de zomer van 2021 liet Carel Eiting, na jaren voor de club gespeeld te hebben, Ajax achter zich. De middenvelder ontpopt zich ondertussen tot de belangrijkste speler van FC Volendam.

"Daar kleeft die blessuregevoeligheid aan, maar dat is hij al lang niet meer", vertelt Freek Jansen bij Voetbal International. "Hij heeft natuurlijk een fantastische trap. Ik vind het ook best wel stoer dat hij voor FC Volendam gekozen heeft, om daar weer de boel verder op te pakken. Bij spelhervattingen is hij natuurlijk super belangrijk. En bij Ajax zijn de spelhervattingen zo dramatisch."

Jansen kijkt zijn ogen uit wanneer Ajax een spelhervatting heeft. "Wat ze nu al een tijdje bedenken, heb ik met veel fascinatie naar gekeken. 'We hebben een corner, weet je wat we nu doen we nemen hem zo snel mogelijk. Dan zijn we er ook meteen van af. We gaan er toch niks mee doen, dan is hij maar gelijk weg.' Doe gewoon even drie varianten verzinnen en ga er een beetje op trainen."

Zou een terugkeer bij Ajax er dan inzitten voor de 25-jarige middenvelder? "Ajax kan de trap van Eiting goed gebruiken, maar ik denk het niet. Maar, ik blijf het wel altijd echt een fijne voetballer vinden. Met alle respect voor onze Volendamse vrienden, maar ik denk dat Eiting prima met Heerenveen, Utrecht of Twente mee zou kunnen spelen."

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 34 51 82
2 PSV 34 49 75
3 Ajax 34 48 69
4 AZ 34 33 67
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
Bekijk de hele stand