Emanuelson: "Dat laat zien wat voor een warme persoonlijkheid hij is"

Urby Emanuelson en Luis Suarez
Urby Emanuelson en Luis Suarez Foto: © Pro Shots

Luis Suarez heeft afscheid genomen bij Atletico Madrid en is nu transfervrij op te pikken. Is een terugkeer naar Ajax een goed idee voor de Uruguayaanse spits? Oud-ploeggenoot Urby Emanuelson speelde samen met Suarez bij Ajax.

"Luis was nog jong, maar hij toonde meteen leiderschap en maakte grapjes over de spelers in de selectie", zegt Emanuelson tegen RTL Nieuws. "Hij gaf zowel op als naast het veld net dat beetje extra, waardoor wij allemaal beter werden."

Emanuelson bouwde een goede band op met de spits. "Hij was net vader geworden en Luis en zijn vrouw konden geen oppas regelen. Mijn moeder die hoorde dat en wilde graag helpen. Zodoende heeft mijn moeder op zijn dochter gepast. Dat vond hij wel heel erg leuk."

Toen Suarez vertrok bij Ajax, verwaterde het contact. Toch blijft de band tussen de twee goed. "Ik ben hem nog wel eens tegengekomen op vakantie, toen hij met Lionel Messi en zijn vrouw op Ibiza verbleef. Er stond heel veel beveiliging om hen heen, maar Luis zag mij in de verte staan en nodigde me uit voor een drankje en een praatje. Dat laat ook wel zien wat voor een warme persoonlijkheid hij is", aldus Emanuelson.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 14 aug. 2022, 14:30
Eredivisie
Ajax -
-
FC Groningen -
zo 21 aug. 2022, 14:30
Eredivisie
Sparta Rotterdam -
-
Ajax -
zo 28 aug. 2022, 12:15
Eredivisie
FC Utrecht -
-
Ajax -
za 3 sep. 2022, 16:30
Eredivisie
Ajax -
-
SC Cambuur -
za 10 sep. 2022, 18:45
Eredivisie
Ajax -
-
SC Heerenveen -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
3 AZ 1 2 3
4 Excelsior 1 2 3
5 Ajax 1 1 3
6 FC Twente 1 1 3
7 FC Groningen 1 0 1
Bekijk de hele stand