Emanuelson keert terug bij Ajax: "Vereerd dat ik ben gevraagd"

Urby Emanuelson in zijn tijd bij Ajax
Urby Emanuelson in zijn tijd bij Ajax Foto: © Pro Shots

Urby Emanuelson is de nieuwe ambassadeur van de Ajax Foundation. Hij neemt daarmee de plek in va de vertrokken Johnny Heitinga.

Op de clubsite reageert Emanuelson op zijn nieuwe rol. "Ik voel me vereerd dat de Ajax Foundation mij heeft gevraagd om ambassadeur te worden. Zowel binnen als buiten het voetbal heb ik mij altijd geprobeerd in te zetten voor gelijke kansen voor iedereen. Ik ben in Amsterdam geboren en getogen in de Bijlmer. Vroeger droomde ik van de stap richting de ArenA en verder. Ik kijk ernaar uit mijn ervaring te gebruiken om anderen verder te helpen met hun dromen en talenten."

De Ajax Foundation is een onafhankelijke, maar aan Ajax gelieerde stichting met als doel Amsterdamse jongeren te inspireren en motiveren om hun talent te ontdekken en te ontwikkelen. Hierin moet Emanuelson een belangrijke rol spelen. "Wat Emanuelson verbindt met de Ajax Foundation is niet alleen zijn voetbalachtergrond, maar ook zijn band met de Bijlmer. Als kind van de buurt is hij er nog elke dag te vinden."

Lees meer:
0 reacties