Emanuelson kritisch: "Dat je niet even je trots opzij kunt zetten"

Urby Emanuelson
Urby Emanuelson Foto: © Pro Shots

Urby Emanuelson kan maar weinig begrip opbrengen voor André Onana. De voormalig doelman van Ajax is om disciplinaire redenen uit de selectie van Kameroen op het WK gezet, kreeg de kans om terug te keren, maar wilde zich niet anders opstellen.

"Het is best wel bizar eigenlijk", zegt Emanuelson in Leeuwen van Voetbalzone. "Dat je er op een WK met de trainer niet kan uitkomen, terwijl hij denk ik voor die ploeg wel belangrijk is. Het is gewoon een uitstekende keeper. Maar dat je dan ook niet even je trots opzij kan zetten. Zo van: 'Oke, de trainer vraagt dit, ik doe dat wel even'."

"Het is toch een WK", gaat Emanuelson verder. "Ik bedoel: een speler droomt ervan om een WK te spelen. Ik denk dat je op dat moment je trots opzij moet zetten. Als een trainer vraagt om wat minder risico te nemen, dan doe je dat."

Jos Hooiveld deelt de mening van de voormalig Ajacied. "Het is net wat Urby zegt: ik vind het zó jammer, zoiets. Ik denk ook dat hij, toen hij ervoor koos om naar huis te gaan. Elk moment van de dag zou je toch denken van: Oke, wat zijn de jongens nu aan het doen? Het is hetzelfde als dat je weleens geblesseerd bent geweest en je zit niet bij de selectie. En ze spelen een uitwedstrijd."

"Dan kijk je op de klok en dan denk je: Oke, de jongens hebben ontbijt. Oke, het is 13.00 uur: ze zijn nu aan het eten. Nu liggen ze te slapen, nu zijn ze een warming-up aan het doen. En dat gevoel moet denk ik wel 10x100 zijn. Het is net wat Emanuelson zegt: het is hét podium waar de hele wereld naar kijkt. En daar loop je dan van weg. Ja, ik begrijp dat echt niet. Die trots heb ik ook nog nooit gehad, dat ik ergens voor weg was gelopen. Dat is ook echt zo, maar dan zit je jezelf wel in de weg hoor", aldus Hooiveld.

SC Cambuur - Ajax

Ajax wint voor 50 (!) keer je inzet!

Ajax speelt zondagmiddag de uitwedstrijd tegen SC Cambuur. Gaat Ajax winnen in Leeuwarden? Als nieuwe speler krijg jij bij BetCity nu 50 (!) keer je inzet voor een overwinning van Ajax! Schrijf je hier in en claim de Odds Boost!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
5/02
SC Cambuur
12:15
Ajax
zo
12/02
Ajax
16:45
RKC Waalwijk
zo
19/02
Ajax
16:45
Sparta Rotterdam
zo
26/02
Vitesse
14:30
Ajax
zo
5/03
Ajax
16:45
NEC
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 19 27 42
2 AZ 19 16 40
3 PSV 19 24 38
4 Ajax 19 30 37
5 FC Twente 19 19 36
6 Sparta Rotterdam 19 13 33
7 FC Utrecht 19 1 30
Bekijk de hele stand