Emanuelson ooit hoofdtrainer? "Bezig om mijn diploma's te halen"

Urby Emanuelson
Urby Emanuelson Foto: © Pro Shots

Sinds dit seizoen is Urby Emanuelson assistent-trainer van Dave Vos bij Jong Ajax. De 37-jarige oud-speler heeft tijdens zijn eerste jaar veel geleerd. De voormalig Ajax-verdediger is van een aantal spelers van het Jong-team zelfs mentor.

"Tristan Gooijer, Ar'Jany Martha, Rapfaël Sarfo en Oualid Agougil", zegt Emanuelson tegen Inside Ajax. "Eigenlijk ben ik met alle verdedigers en verdedigende middenvelders bezig." De oud-speler mist het zelf spelen van profvoetbal niet. "Ik doe nog wel regelmatig mee met de jongens. Dat gaat ook goed en het is leuk. De meeste jongens hebben mij niet van dichtbij meegemaakt. Dus we hebben leuke dolletjes."

Eén van die spelers waar Emanuelson mee dolt is Mika Godts. "Ik houd ervan om hem een beetje te triggeren, omdat ik hem een goede speler vind. Dan zeg ik wel eens dat hij me niet voorbij zou komen als hij tegenover mij zou staan."

Emanuelson is nog niet direct bezig met een loopbaan als hoofdtrainer. "Ik ben wel bezig om mijn diploma's te halen. En vanuit daar zien we wel hoe het loopt. Stap voor stap, ik heb geen haast. Ik ben vooral aan het uitvinden wat ik leuk vind", aldus Emanuelson.

Lees meer:
0 reacties