Emanuelson: "Tegen hun durfde ik echt niet brutaal tegen te praten"

Urby Emanuelson in zijn tijd bij Ajax
Urby Emanuelson in zijn tijd bij Ajax Foto: © Pro Shots

Urby Emanuelson ziet dat de huidige generatie voetballers heel anders is dan de generatie waarin hij diende. Volgens de zeventienvoudig Oranje-international zijn jonge spelers tegenwoordig neit op hun mond gevallen.

"Ze zijn veel mondiger dan ik was", zegt hij in Het Parool. "Je moet het zo zien: in ieder jeugdteam zitten maximaal vijf spelers die het eerste elftal kunnen halen, meestal nog minder. Je moet voor jezelf opkomen, je plek opeisen. Iedereen wil naar Ajax 1, maar dat lukt alleen de sterksten."

"Toen ik bij het eerste elftal kwam, zaten daar oudere spelers zoals Jaap Stam en Edgar Davids. Daar zette ik echt geen grote mond tegen op. De trainers waren mannen als Marco van Basten en Ronald Koeman. Daar durfde ik al helemaal niet brutaal tegen te praten", legt Emanuelson uit.

Bravoure staat hoog in het vaandel. "Bij Jong Ajax ben ik geen medespeler, ik ben zelfs hun trainer. Jongens als Gabriel Misehouy en Amourricho van Axel Dongen zijn aanvallers. Ik speelde vroeger als verdediger. Zij roepen dan: Als ik tegen jou had gevoetbald, in jouw prime, zou ik het je moeilijk maken hoor. Ik ben ook groot gebracht met branie, maar het was echt ondenkbaar dat ik zoiets zou zeggen tegen Ronald Koeman. Zij hebben dat zelfvertrouwen wel. Dat is een groot verschil."

Lees meer:
0 reacties