Emery looft Ajacied: "Hij speelde fantastisch in het heenduel"

Unai Emery
Unai Emery Foto: © BSR Agency

Ajax neemt het donderdagavond in de return van de achtste finale van de Conference League op tegen Aston Villa. In Amsterdam eindigde de eerste wedstrijd in 0-0. Trainer Unai Emery is beducht op Ajax, en was erg onder de indruk van de ploeg van trainer John van 't Schip tijdens het heenduel.

"Ze hebben een aantal ervaren spelers en een aantal jonge spelers, waarmee ze het ons heel lastig hebben gemaakt", zegt Emery in gesprek met Voetbal International. "Ik verwacht veel van hen, we hebben het in onze analyse uitgebreid gehad over hoe moeilijk het wordt morgen, hoe moeilijk het áltijd is in Europa."

De trainer gaat verder: "Voor Ajax is het natuurlijk ook een heel belangrijke wedstrijd. We moeten nederig zijn in onze voorbereiding, met respect voor Ajax. En dan maken we ons wedstrijdplan, het doel is om beter te spelen dan in Amsterdam."

De Bask kan niet wachten om het Europese avontuur voort te zetten, maar is waakzaam. "We spraken er vanochtend over: wie is nu eigenlijk de favoriet? In Europa is het heel moeilijk om de favoriet te zijn, zeker tegen Ajax. Dat is nog altijd een grote club."

"Het aantrekken van Jordan Henderson is daar een voorbeeld van, ze halen een heel ervaren speler, een Engels international, die precies weet hoe wij spelen. Henderson speelde fantastisch in het heenduel, echt fantastisch", aldus Emery.

Lees meer:
0 reacties